Ghorepani – Poon Hill Trekking

Let op: Deze bouwsteen sluit aan op de Pokhara bouwstenen en is dus gebaseerd op vertrek vanuit Pokhara. Mocht u Pokhara overslaan dan komt er een extra reisdag en hotelovernachting bij. Additionele kosten hiervoor zijn 60 euro.

Dag 1: Rijden naar Naya Pul en wandelen naar Tikhe Dhunga (1.577 m) 5 uur
Na het ontbijt rijden we naar Naya Pul en beginnen aan de trektocht. Vandaag rijden we naar Nayapul om onze trektocht te beginnen. Van Naya Pul lopen we ongeveer 30 minuten naar Birethanti, een groot en welvarend stadje met een kronkelende straat geplaveid met grote stenen. Het pad volgt de zuidoever van de Modi-rivier door subtropische vallei bossen en langs een grote waterval. Na de lunch rijden we het hoofdpad op naar Sudami en klimmen geleidelijk aan de zijkant van de vallei naar Hile (1.495 m), voordat we doorgaan naar Tikhe Dhunga.

Dag 2: Tikhe Dhunga – Ghorepani (2.800m) 5-6 uur
Vanaf Tikhe Dhunga steekt het pad de Burungdi Khola over via een hangbrug en klimt vervolgens verder via steil pad door naar Ulleri-Village (2.080 m). Het pad klimt voorzichtig door weilanden en akkers al genietend van het prachtige Himalaya decor. We gaan twee sprankelende beekjes over en hebben een korte laatste klim naar Nangethanti waar we stoppen voor de lunch.

Na de lunch gaan we verder omhoog naar Ghorepani waar we ook overnachten in een guesthouse. Ghorepani is een fascinerende plek met kleine winkels en kraampjes voor de verkoop van lokale ambachtelijke producten.

Dag 3: Vroeg wandelen tot Poon Hill (3.200 m.) door naar Tadapani (1.190 m) 5-6 uur

We beginnen vandaag vroeg met een wandeling van 45 minuten naar het hoogtepunt van onze trek: Poon Hill. Het is een steil pad langs rododendronbos richting dit bekende uitzichtpunt. Het schitterende uitzicht biedt ons een onbelemmerd uitzicht op de zonsopgang boven de hoge Himalaya inclusief de bergen Dhaulagiri (8167m) Machhapuchhre (6.993m) Nilgiri (6.940m) Varaha Shikhar (7.847m,) Annapurna I (8.091m.) Annapurna South (7.219 m.) en Annapurna III (7855m). Na het nemen van foto’s en het hebben van wat thee / koffie keren we terug naar Ghorepani. Na het ontbijt dalen we af tussen de rododendrons en langs spectaculaire watervallen tot we Tadapani bereiken.

Dag 4: Tadapani – Ghandrung (1.940m.) 5 uur

Als we na het ontbijt op pad gaan brengt het pad ons geleidelijk door een dicht bos. De bossen worden afgewisseld met prachtige panorama vergezichten van de Himalaya. Tot slot is het ongeveer 2 uur bergafwaarts lopen naar Ghandrung, een van de grootste Gurung-dorpen.

Dag 5: Ghandrung – Naya Pul – Pokhara (858m) een uur rijden & 5 uur wandelen.
Vandaag lopen we heuvelafwaarts naar de Modi-rivier; het pad gaat grotendeels door het bos. We lopen vanaf de rivier nog ongeveer 3 uur naar beneden tot Naya Pul. De trek eindigt hier. Vanuit Naya Pul rijden we met het openbaar vervoer verder en bereiken Pokhara binnen een uur.

Dag 6: Vandaag is het weer tijd om door te reizen. Mocht u het echter gehad hebben met de bergen kan u natuurlijk ook door naar het laagland van Chitwan voor een jungle safari.

Gedetailleerd programma

Dag 01: De busreis naar Pokhara is al een attractie op zich zelf. Onderweg heeft u een geweldig zicht op de imposante himalaya die alsmaar dichterbij komen. In Pokhara aangekomen heb je de tijd om te genieten van de relaxte atmosfeer. U kan heerlijk struinen langs het meer of over de markt. Een boottocht op het meer is ook een aanrader als de avond naderd zodat u kan genieten van de avondgloed en de weerspiegeling van 3 van de 10 hoogste bergen ter wereld.
Dag 02: We beginnen de dag vroeg met een auto rit van 20 minuten rijden naar Sarangkot. Deze heuveltop biedt een spectaculair uitzicht met de zonsopkomst van de Annapurna, Dhaulagiri en Machhapuchhre. Na gezien te hebben hoe deze bergreuzen in een rode ochtendgloed ontwaken rijden we terug en ontbijten we in Pokhara.

De rest van de dag kunt u helemaal zelf invullen. U kunt wandelen langs het meer en genieten van de vele leuke cafés en restaurants. Voor wat actievers gaan door te gaan fietsen of paragliden. Of een van de vele toeristische trekpleisters bezoeken zoals:

World Peace Pagoda Wandeling: Deze Pagode ligt op de top van een heuvel aan de zuidelijke oever van het meer van Phewa. Het heeft vier afbeeldingen van Boeddha gericht in vier richtingen. De pagode is een indrukwekkend gezicht en de locatie op een heuveltop biedt een weids uitzicht. Het is een geweldig uitkijkpunt met een spectaculair uitzicht op het Annapurna-gebied en de stad Pokhara.

International Mountain Museum: Dit berg museum biedt informatie over bergbeklimmen, het bergsysteem van de wereld, berg culturen, omgevingen, prominente mensen in de klimgeschiedenis, berg geografie, ecologie en andere tentoonstellingen. Het museum is perfect gelegen want u heeft er zicht op drie bergen die boven de 8000 meter uitsteken.

Begnas & Rupa Meer: Het Begnas-meer ligt in het oostelijke deel van de Pokhara-vallei, op een afstand van 15 km van Pokhara. Aangrenzend ligt het Rupa-meer. Het is gescheiden van het meer van Begnas door een brug die bekend staat als Pachabhaiya. De meren bieden het perfecte natuurgebied door hun relatieve afzondering en de mogelijkheden om te varen en vissen.

Tibetaanse vluchtelingenkampen: Sinds 1959 woont een groep Tibetaanse vluchtelingen in Nepal. Een daarvan is Tashiling Tibetan Refugee Settlement in Chhorepatan, dat in de buurt ligt van twee populaire bezienswaardigheden, zoals Devi’s waterval en de Gupteshwar Mahadev grot. In deze gemeenschap kan men het Tibetaanse klooster, de handgemaakte tapijt fabriek, scholen enz. bezoeken. Een ander Tibetaans dorp ligt in Hemja, 7 km ten westen van Pokhara.

Devi’s waterval: Lokaal bekend als Patale Chango (Waterval van de hel) is een mooie waterval ongeveer 2 km ten zuidwesten van Pokhara. Volgens de legende werd een trekker met de naam Davy weggespoeld en is hij op mysterieuze wijze verdwenen in een ondergrondse gang onder de waterval.

Gurkha Memorial Museum: Pokhara en zijn omgeving is het voornaamste thuisland van de wereldberoemde Gurkha-soldaten. Het museum is gevestigt op het terein van de Britse basis en geeft inzicht in hun rol en daden tijdens de eerste en tweede wereldoorlog.

Dag 03: Vandaag is het weer tijd om door te reizen. Pokhara is bij uitstek de startplek voor een trektocht door de in de Annapurna regio van de Himalaya. Met namen de Ghorepani – Poon Hill trektocht is erg populair en toegankelijk, mocht u liever van het gebaande pad af gaan dan is de Mardi Himal trektocht een aanrader.

Mocht u het echter gehad hebben met de bergen kan u natuurlijk ook door naar het laagland van Chitwan voor een jungle safari.

Gegevens

 • Locatie

  Pokhara, Nepal

 • Duur

  6 dagen, 5 nachten

 • Accomodatie

  Hotel / Gasthuis

 • Prijs

  350 euro p.p.

 • Groep Grote

  2-25 personen

 • 1 persoon

  5 euro extra per dag

 • Inclusief
  • Alle overnachtingen inclusief ontbijt, lunch en diner
  • Transport van en naar Pokhara
  • Alle entreegelden
  • Locale gids