Mardi Himal Trekking

Let op: Deze bouwsteen sluit aan op de Pokhara bouwstenen en is dus gebaseerd op vertrek vanuit Pokhara. Mocht u Pokhara overslaan dan komt er een extra reisdag en hotelovernachting bij. Additionele kosten hiervoor zijn 60 euro.

Dag 1: Pokhara naar Phedi met een privé Jeep en dan naar Pothana. 1950m 4/5 uur

Vandaag beginnen we met de trekking en deze eerste etappe brengt ons naar Pothana. Het eerste deel rijden we nog met een privé jeep die ons brengt naar Phedi. Een aangename rit tussen de groene heuvels die af en toe versierd worden door kleurrijke dorpjes. Vanuit Phedi start de wandeltocht met een steile klim tot het prachtige dorp Dhampus, een dorp in Gurung met een prachtig uitzicht op de sneeuwtoppen, waaronder het Annapurna-gebergte, de Manaslu-piek en Lamjung Himal. Als we verder gaan belanden we in het Annapurna Conservation Area Project (ACAP) in dichte betoverende bossen. Na enige tijd wandelen bereiken we het kleine dorpje Pothana. Het is omgeven door bossen en wordt overzien door de prachtige besneeuwde toppen.

Dag 2: Pothana naar Forest Camp. 2550m 5/6 uur

Na een paar uur lopen verlaten we de gebaande paden van het Annapurna Circuit. Opeens hebben we het pad voor ons zelf en gaan we op in de natuur. Tot de eindbestemming van vandaag zijn het vooral vogels met hun gezang die ons gezelschap houden. Het pad loopt omhoog en omlaag door weelderige dennenbossen met mooie mosbegroeiingen en prachtige rodondendrons. Naast de verschillende vogels kunnen we ook andere dieren tegen komen als herten, apen en misschien zelfs een luipaard. Het pad wat wij volgen begint redelijk vlak maar wordt wat zwaarder naarmate we verder gaan en we meer rotsen op onze weg tegenkomen. Onze bestemming voor vandaag is Forest Camp, ook bekend bij de lokale bevolking als Kokar-bos. Vanaf Forest Camp hebben we zowel uitzicht op Dhaulagiri als de Annapurna bergen.

Dag 3: Forest Camp naar High Camp. 3900m 5/6 uur

Vanuit Forest Camp gaan we via Low Camp naar High Camp. We komen langs indrukwekkende bergkammen en zien een enorme biodiversiteit om ons heen. Naarmate we omhoog gaan wordt de bebossing steeds dunner en verdwijnen de eiken, rododendrons en bamboo langzaam uit beeld. We komen ook langs een schilderachtig uitkijkpunt wat betekent staat als View Point. Deze plek biedt uitzicht op de besneeuwde bergen van Himchuli, de zuidelijke Annapurna en Fishtail evenals dorpen van Chhomrong, Ghandruk en de omringende dennenbossen. Vanaf het uitkijkpunt is het nog een kleine klim omhoog naar High Camp.

Dag 4: High Camp naar Mardi Himal Base Camp 4500m en terug naar High Camp. 6/7 uur

Vandaag wordt een lange en behoorlijke inspannende wandeldag. Tijdens de eerste helft van de dag gaan we omhoog naar Mardi Himal Base Camp. Het is een mooi en goed pad wat ons omhoog begeleid. Het loopt over de kam van de Kali Danda en kent wat steile, maar niet te zware, stukken. Onderweg komen we de dzokpo tegen, een kruising tussen een jak en een koe. Maar ook schapen, geiten en de zeer kleurrijke nationale vogel van Nepal de himalaya-glansfazant. Als we het Mardi Himal Base Camp bereiken is het maar moeilijk te begrijpen waarom deze route nog zo onontdekt is. Het panoramische uitzicht op de volledige Annapurna-keten is namelijk ongeevenaard. Na genoten te hebben van dit imposante uitzicht is het tijd om terug te gaan. We volgend op ons gemakt hetzelfde pad terug naar High Camp waar we de dag ook begonnen.

Dag 5: High Camp naar Landruk. 1565m 6/7 uur

Vandaag dalen we verder af tot ons pad samenkomt met de meer begane route van het Annapurna Circuit. We navigeren langs de bergruggen van Nangge danda en Manjh Danda en volgen na Forest Camp de weg naar Landruk. Onderweg passeren we weer diverse soorten vegetatie en dieren. Na een lange, inspannende maar toch mooie dag bereiken we de bestemming voor vandaag, Landruk. Het is een traditioneel dorp van de Gurung gemeenschap met een schilderachtig uitzicht op het Annapurna-gebergte.

Dag 6: Landruk naar Nayapool. 1100m 4/5 uur dan naar Pokhara per privé Jeep.

Vandaag is onze laatste echte loopdag. We trekken door de Gurung-dorpen en verkennen het rijke culturele erfgoed en de tradities. Het decor van de dorpen wordt prachtig gesierd door de majestueuze bergtoppen, gebedsvlaggen en gebedsmolens. Tussen de dorpen met hun warme gastvrije bevolking vinden nog kraakheldere rivieren en weelderige bossen. We doen het vandaag rustig aan om ons lichaam wat bij te laten komen van alle inspanning de afgelopen dagen. Nadat we Naya Pol hebben bereikt rijden we naar Pokhara met een privé jeep die door de plaatsjes Kande, Naudanda, Phedi, Lamachaur en Bagar gaat voordat we de bestemming voor vandaag, Pokhara, bereiken.

Dag 7: Pokhara naar Kathmandu
We rijden naar Kathmandu. Bij aankomst in Kathmandu worden we begeleid naar ons hotel.

Gedetailleerd programma

Dag 01: De busreis naar Pokhara is al een attractie op zich zelf. Onderweg heeft u een geweldig zicht op de imposante himalaya die alsmaar dichterbij komen. In Pokhara aangekomen heb je de tijd om te genieten van de relaxte atmosfeer. U kan heerlijk struinen langs het meer of over de markt. Een boottocht op het meer is ook een aanrader als de avond naderd zodat u kan genieten van de avondgloed en de weerspiegeling van 3 van de 10 hoogste bergen ter wereld.
Dag 02: We beginnen de dag vroeg met een auto rit van 20 minuten rijden naar Sarangkot. Deze heuveltop biedt een spectaculair uitzicht met de zonsopkomst van de Annapurna, Dhaulagiri en Machhapuchhre. Na gezien te hebben hoe deze bergreuzen in een rode ochtendgloed ontwaken rijden we terug en ontbijten we in Pokhara.

De rest van de dag kunt u helemaal zelf invullen. U kunt wandelen langs het meer en genieten van de vele leuke cafés en restaurants. Voor wat actievers gaan door te gaan fietsen of paragliden. Of een van de vele toeristische trekpleisters bezoeken zoals:

World Peace Pagoda Wandeling: Deze Pagode ligt op de top van een heuvel aan de zuidelijke oever van het meer van Phewa. Het heeft vier afbeeldingen van Boeddha gericht in vier richtingen. De pagode is een indrukwekkend gezicht en de locatie op een heuveltop biedt een weids uitzicht. Het is een geweldig uitkijkpunt met een spectaculair uitzicht op het Annapurna-gebied en de stad Pokhara.

International Mountain Museum: Dit berg museum biedt informatie over bergbeklimmen, het bergsysteem van de wereld, berg culturen, omgevingen, prominente mensen in de klimgeschiedenis, berg geografie, ecologie en andere tentoonstellingen. Het museum is perfect gelegen want u heeft er zicht op drie bergen die boven de 8000 meter uitsteken.

Begnas & Rupa Meer: Het Begnas-meer ligt in het oostelijke deel van de Pokhara-vallei, op een afstand van 15 km van Pokhara. Aangrenzend ligt het Rupa-meer. Het is gescheiden van het meer van Begnas door een brug die bekend staat als Pachabhaiya. De meren bieden het perfecte natuurgebied door hun relatieve afzondering en de mogelijkheden om te varen en vissen.

Tibetaanse vluchtelingenkampen: Sinds 1959 woont een groep Tibetaanse vluchtelingen in Nepal. Een daarvan is Tashiling Tibetan Refugee Settlement in Chhorepatan, dat in de buurt ligt van twee populaire bezienswaardigheden, zoals Devi’s waterval en de Gupteshwar Mahadev grot. In deze gemeenschap kan men het Tibetaanse klooster, de handgemaakte tapijt fabriek, scholen enz. bezoeken. Een ander Tibetaans dorp ligt in Hemja, 7 km ten westen van Pokhara.

Devi’s waterval: Lokaal bekend als Patale Chango (Waterval van de hel) is een mooie waterval ongeveer 2 km ten zuidwesten van Pokhara. Volgens de legende werd een trekker met de naam Davy weggespoeld en is hij op mysterieuze wijze verdwenen in een ondergrondse gang onder de waterval.

Gurkha Memorial Museum: Pokhara en zijn omgeving is het voornaamste thuisland van de wereldberoemde Gurkha-soldaten. Het museum is gevestigt op het terein van de Britse basis en geeft inzicht in hun rol en daden tijdens de eerste en tweede wereldoorlog.

Dag 03: Vandaag is het weer tijd om door te reizen. Pokhara is bij uitstek de startplek voor een trektocht door de in de Annapurna regio van de Himalaya. Met namen de Ghorepani – Poon Hill trektocht is erg populair en toegankelijk, mocht u liever van het gebaande pad af gaan dan is de Mardi Himal trektocht een aanrader.

Mocht u het echter gehad hebben met de bergen kan u natuurlijk ook door naar het laagland van Chitwan voor een jungle safari.

Gegevens

 • Locatie

  Pokhara, Nepal

 • Duur

  7 dagen, 6 nachten

 • Accomodatie

  Hotel / Gasthuis

 • Prijs

  390 euro p.p.

 • Groep Grote

  2-25 personen

 • 1 persoon

  5 euro extra per dag

 • Inclusief
  • Alle overnachtingen inclusief ontbijt, lunch en diner
  • Transport van en naar Pokhara
  • Alle entreegelden
  • Locale gids