Pokhara verkennen

Het gemoedelijke Pokhara kent een heel ander tempo dan Kathmandu en is prachtig gelegen aan een meer aan de voet van het Annapurna berggebied. Ondanks dat Pokhara de tweede stad van Nepal is heb je hier het gevoel midden in de natuur te zitten. Er is hier voor ieder wat wils en daarom heeft u het grootste deel van de dag om zelf op verkenning te gaan. U kunt er een luie relaxdag van maken maar of kiezen uit een van de vele activiteiten.

Gedetailleerd programma

Dag 01: De busreis naar Pokhara is al een attractie op zich zelf. Onderweg heeft u een geweldig zicht op de imposante himalaya die alsmaar dichterbij komen. In Pokhara aangekomen heb je de tijd om te genieten van de relaxte atmosfeer. U kan heerlijk struinen langs het meer of over de markt. Een boottocht op het meer is ook een aanrader als de avond naderd zodat u kan genieten van de avondgloed en de weerspiegeling van 3 van de 10 hoogste bergen ter wereld.
Dag 02: We beginnen de dag vroeg met een auto rit van 20 minuten rijden naar Sarangkot. Deze heuveltop biedt een spectaculair uitzicht met de zonsopkomst van de Annapurna, Dhaulagiri en Machhapuchhre. Na gezien te hebben hoe deze bergreuzen in een rode ochtendgloed ontwaken rijden we terug en ontbijten we in Pokhara.

De rest van de dag kunt u helemaal zelf invullen. U kunt wandelen langs het meer en genieten van de vele leuke cafés en restaurants. Voor wat actievers gaan door te gaan fietsen of paragliden. Of een van de vele toeristische trekpleisters bezoeken zoals:

World Peace Pagoda Wandeling: Deze Pagode ligt op de top van een heuvel aan de zuidelijke oever van het meer van Phewa. Het heeft vier afbeeldingen van Boeddha gericht in vier richtingen. De pagode is een indrukwekkend gezicht en de locatie op een heuveltop biedt een weids uitzicht. Het is een geweldig uitkijkpunt met een spectaculair uitzicht op het Annapurna-gebied en de stad Pokhara.

International Mountain Museum: Dit berg museum biedt informatie over bergbeklimmen, het bergsysteem van de wereld, berg culturen, omgevingen, prominente mensen in de klimgeschiedenis, berg geografie, ecologie en andere tentoonstellingen. Het museum is perfect gelegen want u heeft er zicht op drie bergen die boven de 8000 meter uitsteken.

Begnas & Rupa Meer: Het Begnas-meer ligt in het oostelijke deel van de Pokhara-vallei, op een afstand van 15 km van Pokhara. Aangrenzend ligt het Rupa-meer. Het is gescheiden van het meer van Begnas door een brug die bekend staat als Pachabhaiya. De meren bieden het perfecte natuurgebied door hun relatieve afzondering en de mogelijkheden om te varen en vissen.

Tibetaanse vluchtelingenkampen: Sinds 1959 woont een groep Tibetaanse vluchtelingen in Nepal. Een daarvan is Tashiling Tibetan Refugee Settlement in Chhorepatan, dat in de buurt ligt van twee populaire bezienswaardigheden, zoals Devi’s waterval en de Gupteshwar Mahadev grot. In deze gemeenschap kan men het Tibetaanse klooster, de handgemaakte tapijt fabriek, scholen enz. bezoeken. Een ander Tibetaans dorp ligt in Hemja, 7 km ten westen van Pokhara.

Devi’s waterval: Lokaal bekend als Patale Chango (Waterval van de hel) is een mooie waterval ongeveer 2 km ten zuidwesten van Pokhara. Volgens de legende werd een trekker met de naam Davy weggespoeld en is hij op mysterieuze wijze verdwenen in een ondergrondse gang onder de waterval.

Gurkha Memorial Museum: Pokhara en zijn omgeving is het voornaamste thuisland van de wereldberoemde Gurkha-soldaten. Het museum is gevestigt op het terein van de Britse basis en geeft inzicht in hun rol en daden tijdens de eerste en tweede wereldoorlog.

Dag 03: Vandaag is het weer tijd om door te reizen. Pokhara is bij uitstek de startplek voor een trektocht door de in de Annapurna regio van de Himalaya. Met namen de Ghorepani – Poon Hill trektocht is erg populair en toegankelijk, mocht u liever van het gebaande pad af gaan dan is de Mardi Himal trektocht een aanrader.

Mocht u het echter gehad hebben met de bergen kan u natuurlijk ook door naar het laagland van Chitwan voor een jungle safari.

Gegevens

 • Locatie

  Pokhara, Nepal

 • Duur

  3 dagen, 2 nachten

 • Accomodatie

  Hotel / Gasthuis

 • Prijs

  120 euro p.p.

 • Inclusief
  • Transport binnen Pokhara
  • 2 overnachting in Pokhara
  • Alle toegangsgelden
  • Locale gids
  • Vervolg transport naar volgende locatie