Kathmandu: de hoogtepunten

Het is vaak moeilijk uit te leggen aan mensen wat Kathmandu zo bijzonder maakt omdat de stad zo uniek is. Tijdens deze twee dagen ziet u alle hoogtepunten van deze diverse stad. Van de levendige chaos van het dagelijks leven, de rijke historie en de verschillende religieuze gezichten die deze stad kent. U bezoekt: Pashupatinath, Boudhanath, Durbar Square, Asan, Thamel en Swayambhunath dat beter bekend is als Monkey Temple.

Gedetailleerd programma

Dag 01: Vandaag komt u aan in Kathmandu. Als u vandaag ook in Nepal bent aangekomen halen wij u uiteraard van de luchthaven op om u naar het hotel te brengen. Hier kan u even bijkomen van de vlucht om daarna op eigen houtje vast even van Kathmandu te proeven door bruisend Thamel in te duiken. In deze wijk is er voor ieder wat wils als het om restaurants gaat. Het leukste is wellicht om op een van de dakterrassen te dineren en ondertussen geintrigeerd de levendige straten te bekijken.

Dag 02: Uw lokale gids wordt aan u voorgesteld. Hij zal u langs de verschillende hoogtepunten van Kathmandu begeleiden. We beginnen met een stadswandeling die start in Thamel en via Asan naar Durbar Square gaat.

Thamel: Thamel is de bruisende toeristenwijk van Thamel. Vol kleurrijke winkels en leuke cafés en restaurants. De mix van toeristen en Nepalese maken dit een gezellige wijk met tal van verborgen binnenpleintjes en dakterrassen.

Asan: Als we door lopen belanden we in het hart van Kathmandu, de wijk Asan. Een netwerk van kleine smalle straatjes vol met winkels en marktstallen. Dit is waar de Nepalese zelf hun boodschappen doen en het bruist dus ook van het leven. Eeuwen terug kwam de zijde route al op deze straten uit en was dit ook al de centrale handelsplek. De kleurrijke marktkramen met specerijen en de prachtige oude gebouwen geven het gevoel dat er weinig veranderd is in al die tijd.

Durbar Square: Een bezoek aan Kathmandu is niet compleet zonder een bezoek aan Durbar square. Het oude koningsplein huisvest meer dan alleen het paleis. Rond het plein staan verschillende prachtige tempels en beelden. De indrukwekkende traditionele architectuur geeft u het idee geven dat u in de middeleeuwen rondloopt.

Na de stadswandeling rijden we naar Swayambhunath.

Swayambhunath (Monkey Temple): Het tempelcomplex van Swayambhunath kent zijn oorsprong al in de 5e eeuw. Het ligt bovenop een heuvel aan de westkant van Kathmandu en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Voor de Nepalese boeddhisten is dit de belangrijkste heilige plek. Het tempelcomplex bestaat uit een grote stupa, de nodige kleinere tempels, heiligdommen, een klooster, enkele restaurants en heel veel apen.

Aan het eind van de dag gaan we terug naar het hotel waar uw op uw gemak de vele indrukken kunt verwerken of zelf nog wat verder exploreren.

Dag 03: Vandaag bezoeken we twee belangrijke heiligdommen van Kathmandu, namelijk Pashupatinath en Boudhanath.

Pashupatinath Tempel: Aan de oevers van de heilige Bagmati-rivier staat de de Shiva-tempel van Pashupatinath. Deze werelderfgoed locatie is de belangrijkste bedevaartsplek voor Hindoes. Op het terrein zijn naast de Shiva-tempel tal van kleinere tempels te vinden. We treffen hier ook veel sadhus. Deze heilige mannen zijn volgelingen van Shiva die vooral opvallen door hun bonte kleding en gezichtsbeschilderingen.

Hoewel Pashupatinath al sinds 1979 op de werelderfgoed lijst staat is het verre van een oud museum. Het staat nog altijd centraal in het leven van veel Nepalezen. Dagelijks vinden er dan ook tal van ceremonies plaats waarbij de openlucht crematie de meest opvallende is.

Boudhanath Stupa: Dit is de belangrijkste plek van het Tibetaanse boeddhisme in Nepal. De stupa is de grootste van Zuid-Azië. Dit mooie en imposante bouwwerk is omringt door kloosters en traditionele handwerk winkels. De daken van de omringende huizen hebben veel terrassen vanwaar u onder het genot van wat te eten of drinken kan genieten van het mooie uitzicht en kijken hoe mensen hun rituelen rondom de stupa uitvoeren.

De rest van de dag is er nog wat tijd om zelf Thamel verder te ontdekken.

Dag 04: Vandaag is het tijd om door te reizen. Als u terug naar huis gaat brengen we u uiteraard naar de luchthaven. Maar aangezien Kathmandu meestal pas het begin is brengen we u waarschijnlijk naar de volgende lokatie. Na bruisend Kathmandu is de rust en natuur van Pokhara wellicht interessant, of een safari in Chitwan.

Gegevens

 • Locatie

  Kathmandu, Nepal

 • Duur

  2 dagen, 2 nachten

 • Accomodatie

  Hotel / Gasthuis

 • Prijs

  180 euro p.p.

 • Inclusief
  • Transport binnen Kathmandu
  • 3 overnachting in Kathmandu
  • Alle toegangsgelden
  • Locale gids
  • Vervolg transport naar volgende locatie