Kathmandu: de hoogtepunten

Het is vaak moeilijk uit te leggen aan mensen wat Kathmandu zo bijzonder maakt omdat de stad zo uniek is. Tijdens deze verkenning van deze kleurrijke en levendige stad vol historie met zijn aangename chaos zal u er een goed beeld van krijgen. Naast proeven van het dagelijks leven zal u de belangrijkste hindoeïstische en boeddhistische heiligdommen bezoeken en een van de oude koningspleinen.

Gedetailleerd programma

Dag 01: Vandaag komt u aan in Kathmandu. Als u vandaag ook in Nepal bent aangekomen halen wij u uiteraard van de luchthaven op om u naar het hotel te brengen. Hier kan u even bijkomen van de vlucht om daarna op eigen houtje vast even van Kathmandu te proeven door bruisend Thamel in te duiken. In deze wijk is er voor ieder wat wils als het om restaurants gaat. Het leukste is wellicht om op een van de dakterrassen te dineren en ondertussen geintrigeerd de levendige straten te bekijken.

Dag 02: Uw lokale gids wordt aan u voorgesteld. Hij zal u langs de verschillende erfgoederen van Kathmandu begeleiden.

Pashupatinath Tempel: Aan de oevers van de heilige Bagmati-rivier staat de de Shiva-tempel van Pashupatinath. Deze werelderfgoed locatie is de belangrijkste bedevaartsplek voor Hindoes. Op het terrein zijn naast de Shiva-tempel tal van kleinere tempels te vinden. We treffen hier ook veel sadhus. Deze heilige mannen zijn volgelingen van Shiva die vooral opvallen door hun bonte kleding en gezichtsbeschilderingen.

Hoewel Pashupatinath al sinds 1979 op de werelderfgoed lijst staat is het verre van een oud museum. Het staat nog altijd centraal in het leven van veel Nepalezen. Dagelijks vinden er dan ook tal van ceremonies plaats waarbij de lijkverbranding de meest opvallende is.

Boudhanath Stupa: Dit is de belangrijkste plek van het Tibetaanse boeddhisme in Nepal. De stupa is de grootste van Zuid-Azië. Dit mooie en imposante bouwwerk is omringt door kloosters en traditionele handwerk winkels. De daken van de omringende huizen hebben veel terrassen vanwaar u onder het genot van wat te eten of drinken kan genieten van het mooie uitzicht en kijken hoe mensen hun rituelen rondom de stupa uitvoeren.

Durbar Square: Een bezoek aan Kathmandu is niet compleet zonder een bezoek aan Durbar square. Het oude koningsplein huisvest meer dan alleen het paleis. Rond het plein staan verschillende tempels en beelden. De indrukwekkende traditionele architectuur geeft u het idee geven dat u in de middeleeuwen rondloopt.

Rest van de dag is er nog wat tijd om op uw gemak de indrukken te verwerken of zelf verder exploreren.

Dag 03: Vandaag is het tijd om door te reizen. Als u terug naar huis gaat brengen we u uiteraard naar de luchthaven. Maar aangezien Kathmandu meestal pas het begin is brengen we u waarschijnlijk naar de volgende lokatie. Na bruisend Kathmandu is de rust en natuur van Pokhara wellicht interessant, of een safari in Chitwan.

Gegevens

 • Locatie

  Kathmandu, Nepal

 • Duur

  3 dagen, 2 nachten

 • Accomodatie

  Hotel / Gasthuis

 • Prijs

  120 euro p.p.

 • Inclusief
  • Transport binnen Kathmandu
  • 3 overnachting in Kathmandu
  • Alle toegangsgelden
  • Locale gids
  • Vervolg transport naar volgende locatie